Graag nodigen wij u uit om een stukje Wallonië te komen ontdekken tijdens een wandeling in de omgeving van Charleroi op zondag, 11 juni as. Wij organiseren een wandeldag, bestaande uit 2 delen:

Ochtend: Ontdekking van het natuurpatrimonium van de ‘Zone Humide d’Intérêt Biologique’. De VZW ‘Val d’Heure’ ijvert voor de erkenning van deze zone als natuurgebied.
Vertrek: 10u00
Gids en spreker: Jacques Hecq en Etienne Dayez

Namiddag: Ontdekking van het ‘Massif Boisé de la Magneroule’ (waarvan het deel in Mont-sur-Marchienne gekend is onder de naam Bois-Madame). Dit bos bevat tal van eiken van honderden jaren oud en is eveneens een kweekvijver van een zeer verscheiden plantengroei.
Vertrek: 14u00
Gids en spreker: Dr. Jean Demaret

Elk parcours bedraagt ongeveer 6 à 8 km. Aankomst en vertrek van elk parcours: het ‘Parcours Hebert’ van Jamioulx, net over het oude station van Jamioulx langs de spoorweg (parking voorzien). Het is aanbevolen om stevige schoenen te voorzien die tegen water bestand zijn. U dient zelf pik-nik te voorzien die zal genoten worden op het parcours. Dranken zijn ter plaatse verkrijgbaar.