Het politiek klimaat ziet er momenteel somber uit en op het vlak van de regionalisatie van nieuwe bevoegdheden, schijnen de huidige onderhandelingen zeer ver te gaan. Toch blijft B Plus er meer dan ooit van overtuigd dat een multicultureel, solidair en sterk federaal projekt datgene is wat het meest ten goede komt aan het welzijn en de toekomst van de 10 miljoen Belgen.
Om dit te verwezenlijken en om onze medeburgers dichter bij elkaar te brengen, organiseren wij, samen met de Stad Sint-Truiden en zijn Burgemeester Ludwig Vandenhove, de “Waalse feesten in Vlaanderen”. Deze feesten zijn een teken van de openheid en het wederzijds respect tussen de twee grote Gemeenschappen van ons land. Het programma van deze feestelijkheden:

NATIONALE RECEPTIE (enkel op uitnodiging)
Alle Gemeenteraden van België worden op deze receptie uitgenodigd, samen met de Ministers van de federale en regionale regeringen. Tijdens deze receptie wordt de “Prijs voor politieke moed 2010” uitgereikt.

1ste WAALS HUMORFESTIVAL IN VLAANDEREN
Het groot succes van het “1ste Festival van de Vlaamse humor in Wallonië” in Jambes vorig jaar, heeft er ons toe aangezet om, zoals beloofd, dit jaar het tegenovergestelde te doen. Met als peter Bert Kruismans, zullen de meest bekende Waalse humoristen, o.l.v. Les frères Taloche, in het Nederlands hun talenten ten toon spreiden. Lachen verzekerd!
WAAR: CULTUURCENTRUM ‘DE BOGAARD’ CAPUCIENESSENSTRAAT 8 – 3800 SINT-TRUIDEN
WANNEER: 26 SEPTEMBER 2010 – 20 UUR
OP DE AFFICHE: Les Frères Taloche – Alex Vizorek – Stefan Cuvelier en Bert Kruismans
TOEGANGSPRIJS: 10 € – 8 € voor de leden die hun bijdrage 2010 hebben overgemaakt
RESERVATIES: Door storting van de toegangsprijs op de rekening van B Plus 068-1059555-51 (IBAN: BE75 0681 0595 5551 ¬ BIC: GKCCBEBB), met vermelding van het aantal gewenste plaatsen, uw naam en het nummer van de lidkaart (indien toepasselijk).

AARZEL NIET LANG OM TE RESERVEREN, DE PLAATSEN ZIJN BEPERKT!