B Plus, de beweging voor een federaal België die ijvert voor een unionistisch federalisme en voor een goede verstandhouding tussen de verschillende gemeenschappen in ons land, kan u met genoegn melden dat de stad Hoei lid geworden is van onze organisatie. De beslissing om toe te treden tot onze vereniging werd genomen door het College van Burgemeester en Schepenen van Hoei op maandag, 11 december jl..

Na de toetreding van voormalig Premier Wilfried Martens in juli van dit jaar, is dit een nieuwe grote ondersteuning voor B Plus. Ook al zijn er al diverse burgemeesters lid van onze organisatie, zoals Richard FOURNAUX (DINANT), Freddy WILLOCKX (SINT-NIKLAAS), Ludwig VANDENHOVE (SINT-TRUIDEN), is Hoei nu de allereerste stad die in haar geheel lid wordt van B Plus om ons op die manier een hart onder de riem te steken.

Aan de vooravond van een te verwachten nieuwe communautaire ronde in 2007 en na de stunt-uitzending van de RTBF van eerder deze week, is deze toetreding een belangrijke symbolische daad. Wij hopen dan ook dat andere steden en gemeenten zich door het voorbeeld van de stad Hoei zullen laten inspireren.