Gewoonlijk is het op 21 juli relatief rustig in de stad en menig Luikenaar is op weg naar Brussel om er de Nationale Feestdag te vieren. Dit jaar zal dit niet het geval zijn, Luik zal de Nationale Feestdag vieren zoals het hoort!
Het feest heeft plaats in het « Parc d’Avroy » in het hart van Luik. Rond de « Kiosque » en de « Mad Café », in de schaduw van de grote bomen in het park, zal er gedurende twee dagen, in een feestelijke, familiale en vriendschappelijke sfeer, onze Nationale Feestdag in de verf gezet worden.
Op het programma een groot volksbal dat voorzien wordt op de avond van 20 juli. De affiche is een omweg waard: een Luikse groep die in gans België gekend is en een nationale vedette zullen het vuur aan de lont steken, vooraleer het woord en de muziek over te geven aan een DJ. En wat komt er dan nog? Dat is een verrassing. De organisatoren wensen hun naam nog niet kenbaar te maken…
In de vroege ochtenduurtjes van 21 juli wordt plaats geruimd voor een « 21 juli-kermis ». Rockgroepen jazzgroepen, fanfares, en animaties wisselen elkaar af; alle kinderen van 7 tot 77 jaar zullen er ‘s namiddags hun gading kunnen vinden. Op de vooravond van 21 juli en op die dag zelf zal een bar met speciale bieren, een wijnbar, een klein restaurant… onze smaakpapillen aan het werk zetten.
Dit jaar maakt de stad Luik zich op om de 21ste juli te vieren. De Nationale Feestdag in Luik wordt dus een groot volksfeest dat gedragen wordt door de ganse bevolking. B Plus is fier om daaraan te kunnen meewerken. Misschien is dat een ideale gelegenheid, ook voor de niet-Luikenaars, om op die dag, samen, van de feestvreugde te genieten.