11 juli is een symbolische dag voor Vlaanderen. Op initiatief van B Plus werd deze dag dit jaar ook gevierd in Wallonië, met name in Durbuy. Het was de bedoeling om de contacten tussen de verschillende Gemeenschappen nauwer aan te halen in deze politiek moeilijke tijden.

Op maandag 11 juli, het Feest van de Vlaamse gemeenschap, had Durbuy zich dan ook aan Vlaanderen aangepast. Op de brug over het “Parc Baudouin” – weeral een symbool – wappert de Vlaamse leeuwenvlag, geflankeerd door een Europese en een Belgische vlag.

Dit evenement wilde een gebaar stellen voor meer openheid en verdraagzaamheid tussen de twee grote Gemeenschappen van het land in deze tijden van diepe politieke crisis.
De beweging B Plus is er immers van overtuigd dat het mogelijk moet zijn in een moderne federale staat de 21ste eeuw waardig, dat de Regio’s elkaars Feestdag vieren.

Wij zijn er trouwens van overtuigd dat het absoluut noodzakelijk is dat er bruggen dienen gebouwd te worden tussen de burgers van het Noorden en het Zuiden van het land en dat men moet stoppen met elkaar voortdurend te provoceren en uit te dagen.

Wat stond er op het programma: Alle restaurants van Durbuy boden op hun menu een typisch Vlaamse schotel aan – Openingscocktail voorbehouden aan de leden en sympathisanten van B Plus – Markt met Waalse en Vlaamse streekproducten – Gratis concert van Stan Van Samang met, als opening, Manou (Junior Eurosong).